Afdeling ICT

Pagina

Big Data is een Big Deal. Bedrijven beschikken over ontzettend veel data. Maar er gebeurt vaak (te) weinig mee. Abacus helpt jou als afdeling ICT om meer rendement uit je interne en externe bedrijfsdata te halen.

afdeling ict

 

De voordelen en meerwaarde verschillen per afdeling. Wij brengen de voordelen van onze data oplossingen voor jou als afdeling ICT daarom graag in kaart. Wat is de meerwaarde van een PIM systeem, BI tool of Omnichannel oplossing voor de afdeling ICT?

 

ICT – Product Information Management

Tijd is geld en het beheren en muteren van productgegevens is een tijdrovende klus.

Inrichting van Beeyond

We zullen eerlijk zijn; het inrichten van Beeyond is niet zo eenvoudig dat iedereen het zomaar kan doen. Een ervaren ICT’er kan het echter wel snel leren en zal het dan als een logisch systeem ervaren. Dit Product Informatie Management ysteem is een grote database, die uiterst flexibel is gebouwd en naar vrijwel elke wens ingericht kan worden. Deels vanuit de organisatie zelf, deels kan er vanuit Abacus maatwerk aangeboden worden. Ook verzorgen wij trainingen zodat je snel zelf aan de slag kunt om Beeyond (verder) in te richten.

Zowel productomschrijvingen (korte tekst, lange tekst, webtekst en dergelijke) als afbeeldingen, product video’s, prijzen, kleuren, afmetingen en noem maar op. Alles overzichtelijk op één plaats, opgeslagen in de cloud, dus op voorwaarde van een internetverbinding altijd en overal beschikbaar.

Rechten (en plichten)

De administrator kan elke gebruiker rechten toekennen om specifieke gegevens te mogen beheren en muteren. Dit gaat tot in detailniveau, zodat je bijvoorbeeld in kunt stellen dat een bepaalde gebruiker wel de kleur van een product mag aanpassen, maar niet de prijs. Of wel de omschrijving, maar niet de afbeelding. Daarnaast kun je elk veld dat bij een product hoort voorwaarden meegeven waaraan de gebruiker moet voldoen bij het invullen. Bijvoorbeeld dat een bepaalde veld verplicht moet worden ingevuld of niet meer dan 250 karakters mag bevatten. Voor elk artikel dat toegevoegd wordt in Beeyond moet dit dan ingevuld worden, anders kan het artikel niet opgeslagen worden.

Beheer en onderhoud

Veel data kost veel plaats. Menig ICT’er vraagt zich wel eens af waarom de afdeling Marketing diezelfde foto in zo veel verschillende formaten moet opslaan. Het uitbreiden, onderhouden en beveiligen van je serverpark is van groot belang maar ook een grote kostenpost. Beeyond wordt aangeboden als, device-onafhankelijk, Software-as-a-Service(SaaS) model en is dus cloud-based. Hierdoor kan alle productdata (ook filmpjes en al die afbeeldingen) opgeslagen worden in de cloud en heb je geen omkijken meer naar de omvang van de opgeslagen data.

 

ICT – Omnichannel retail

De implementatie van onze Omnichannel Retail oplossing hoeft jou nauwelijks extra tijd te kosten. Onze consultants helpen bij de inrichting en zorgen dat het systeem optimaal werkt.

Koppelen aan andere systemen

Vergeet het gedoe met koppelingen; ons Omnichannel Retail systeem is een open systeem en kan dus gewoon, middels een webservice, gekoppeld worden aan andere systemen.

Hybride systeem

Transacties bij de kassa’s worden, online en real time, verwerkt richting de backoffice. Bij een internetstoring spaart de kassa de transacties op en stuurt deze naar de backoffice zodra de internetverbinding is hersteld. De kassa blijft dus veilig en stabiel offline functioneren.

EDI integratie

In de winkel kunnen via een handterminal producten besteld worden. Pakbonnen en leveringen worden via EDI-integratie direct naar de leverancier van het betreffende product gestuurd. Inkooporders, pakbonberichten en inkoopfacturen kunnen elektronisch verzonden worden.

Cloud based

Wij bieden een cloud-based oplossing aan, waardoor je geen investering, beheer en onderhoud meer hebt voor servers. Deze SaaS oplossing verzorgt de software, opslag van data in de cloud, backups en updates. Abacus verzorgt daarbij de helpdeskondersteuning. Lees meer over de voordelen van een SaaS oplossing.

 

ICT – Business Intelligence

Verbeter de data governance, veiligheid en schaalbaarheid van je data.

Big Data direct beschikbaar

Met de in-memory architectuur van Qlik Business Intelligence, kunnen datasets van een miljard records eenvoudig worden verwerkt en vele gebruikers ondersteund. Gecombineerd met de direct data access capabilities, kan vrijwel alle data ongelimiteerd worden aangeroepen.

Toegangsrechten bepalen

Beveiligings- en toegangsregels zijn tot elk gewenst niveau aan te passen. Terwijl gebruikers in je onderneming nog steeds in staat zijn om hun eigen gegevens toe te voegen, te analyseren en te delen met anderen in een volledig selfservice model. Waarbij ICT altijd de controle houdt over het moment waarop de data moet worden vernieuwd.

Snelle Time to Value

Qlik Business Intelligence is ontwikkeld om eenvoudig en volledig te integreren met bestaande beveiligingssystemen en databronnen. Eerder gemaakte investeringen blijven dan ook behouden en de software kan snel, maar gecontroleerd worden geïmplementeerd.

 

Interesse?

Benieuwd hoe Abacus jou als afdeling ICT kan helpen meer rendement uit je data te halen? Hoe we één of meerdere van onze oplossingen kunnen integreren binnen je onderneming?

 

Neem contact met ons op voor meer informatie