Afdeling Logistiek en Planning

Pagina

Big Data is een Big Deal. Bedrijven beschikken over ontzettend veel data. Maar er gebeurt vaak (te) weinig mee. Abacus helpt jou als afdeling Logistiek en Planning om meer rendement uit je interne en externe bedrijfsdata te halen.

adfeling planning en logistiek

 

De voordelen en meerwaarde verschillen per afdeling. Wij brengen de voordelen van onze data oplossingen voor jou als afdeling Logistiek en Planning daarom graag in kaart. Wat is de meerwaarde van een PIM systeem, BI tool of Omnichannel oplossing voor de afdeling Logistiek en Planning?

 

Logistiek en Planning – Product Information Management

Alle productinformatie kan in Beeyond als Product Informatie Management systeem opgeslagen en gemuteerd worden. Ook voor de afdeling Logistiek en Planning brengt dit verschillende voordelen met zich mee.

Print snel etiketten

Vanuit Beeyond kunnen etiketten geprint worden, in het vooraf ingestelde formaat en op de ingestelde printer. Dit maakt dat je snel en eenvoudig producten kunt labellen.

Informatie op pakbon

De informatie over het product dat op de pakbon moet komen, wordt direct uit Beeyond gehaald. Een specifiek veld wordt ingesteld op het maximaal aantal karakters dat op deze bon past.

 

Logistiek en Planning – Omnichannel retail

Zonder logistiek geen producten in de winkel. Voor deze afdeling heeft onze oplossing een aantal specifieke functionaliteiten ontwikkeld, die je het werken een stuk eenvoudiger maken.

Gebruik van een handterminal

Een handterminal wordt gekoppeld aan ons systeem, waardoor bestellingen via dit portable device gedaan kunnen worden. De EDI-integratie verzorgt direct de bestelling.

EDI-integratie

Pakbonnen en leveringen worden via EDI-integratie direct naar de desbetreffende partij gestuurd. Dit betekent dat je bestellingen, die in de winkel middels een handterminal gedaan zijn, binnenkomen bij de leverancier van het betreffende product.

Controleer je orders effectief na binnenkomst van de goederen en verzend inkooporders, pakbonberichten en inkoopfacturen elektronisch.

Voor Verkoop en Marketing zijn er diverse modules beschikbaar binnen onze Omnichannel Retail oplossing:
– Ontvangsten
– Artikellijsten
– Inkooporders
– Voorraad
– Magazijn locatie
– Portable scanning (gebruik van een handterminal)
– EDI (elektronisch ontvangen en versturen van pakbonnen)

 

Logistiek en Planning – Business Intelligence

Verbeter de data governance, veiligheid en schaalbaarheid van je data.

Accuraat voorraadoverzicht

Altijd en overal een real time inzicht van je voorraad. Direct bijsturen op eventuele tekorten en overschotten in je voorraad.

Voorspelling productverloop

Door inzicht te verkrijgen in je product levenscyclus en de doorloop van je producten, ben je in staat nauwkeurige voorspellingen van het productverloop en de benodigde voorraad te maken.

Lagere kosten

Geen “nee” hoeven te verkopen aan de klant, maar ook geen onnodige voorraad aanhouden. Met Qlik Business Intelligence ben je in staat een behoorlijke efficiencyslag te maken in je voorraadbeheer en de kosten omlaag te brengen.

Voorraad dashboard
Voor optimaal voorraadbeheer, waarmee je kosten bespaart en klanttevredenheid verhoogt.

 

Interesse?

Benieuwd hoe Abacus jou als afdeling Logistiek en Planning kan helpen meer rendement uit je data te halen? Hoe we één of meerdere van onze oplossingen kunnen integreren binnen je onderneming?

 

Neem contact met ons op voor meer informatie.