Qlik Cloud – SaaS

Artikel

Qlik Cloud zijn een aantal nieuwe, cloudgebaseerde oplossingen van Qlik, waaronder Qlik DataMarket. Deze Data-as-a-Service oplossing biedt organisaties online toegang tot de meest geraadpleegde databronnen wereldwijd. Qlik is de allereerste BI-leverancier die Data-as-a-Service kosteloos beschikbaar stelt.

Qlik Cloud omvat de oplossingen:

  • Qlik Sense Cloud
  • Qlik Sense Charts
  • Qlik DataMarket
Qlik Cloud

“We zien een fantastische kans voor cloudgebaseerde diensten die van grote toegevoegde waarde zijn. Hiermee kunnen organisaties de visual analytics ervaring optimaliseren, zelfs tot het allerlaatste moment. Omdat beslissingen vaak gezamenlijk worden genomen, is de Qlik cloud een belangrijk onderdeel van onze strategie.” Sabine Palinckx, Country Manager Benelux

 

Qlik Sense Cloud

Qlik Sense Cloud is een gehoste SaaS-versie van Qlik Sense om Qlik Sense-apps privé te kunnen delen. Altijd direct beschikbaar en gebruiksklaar. Verken gegevens grondig, verkrijg direct inzicht in samenhang en datarelaties en ontdek kansen. Dat alles in de cloud.

  • Deel gemaakte Qlik Sense (desktop)-apps, gratis met vijf andere mensen
  • Overal toegang tot je data met een internetverbinding en webbrowser
  • Goed beveiligde data waartoe alleen geautoriseerde gebruikers toegang tot hebben
  • Qlik Sense Cloud is een service en dus direct te gebruiken
Maak nu een gratis account aan voor Qlik Sense Cloud

Qlik DataMarket

Deze Data-as-a-Service oplossing biedt organisaties online toegang tot de meest geraadpleegde databronnen wereldwijd. De data is gestandaardiseerd, waardoor deze direct kan worden ingelezen in het visual analytics platform Qlik Sense. Dit maakt het eenvoudiger om on-demand externe data, zoals demografische, economische en bevolkingsindicatoren, te combineren met interne data. Qlik is de eerste BI-leverancier die Data-as-a-Service kosteloos beschikbaar stelt.

Qlik Sense Charts

Met Qlik Sense Charts kunnen gebruikers gratis en zonder technische kennis, interactieve visualisaties integreren in websites, blogs en social media.  Via deze charts kan eenvoudig en direct worden ingezoomed, data gefilterd en geanalyseerd. Door het responsive design worden visualisaties altijd goed weergegeven, ongeacht het device of schermformaat.

Beschikbaarheid Qlik Cloud

De deelfunctionaliteit van Qlik Sense Cloud is beschikbaar. Uitbreidingen op Qlik Sense Cloud volgen later in 2015. Qlik DataMarket voor Qlik Sense volgt in juni en voor QlikView in de tweede helft van 2015. Qlik Sense Charts is beschikbaar vanaf de tweede helft van 2015.

 

Neem contact op voor meer informatie over Qlik Cloud