Qlik Sense – Selfservice BI

Artikel

Qlik Sense is het nieuwe business intelligence platform van Qlik. Een revolutionaire, selfservice applicatie voor data visualisatie en Data Discovery ontwikkeld voor individuen, groepen en organisaties. Qlik Sense stelt gebruikers in staat om razendsnel visualisaties te maken, data tot in de kleinste details te analyseren, direct nieuwe verbindingen tussen de data te leggen en kansen vanuit verschillende hoeken te belichten.

Qlik Sense screenshot

Het Qlik Sense platform is ontwikkeld om de eindgebruiker zoveel mogelijk kracht te geven als gaat om het eenvoudig bouwen van eigen dashboards, visualisaties en analyses. Met een intuïtieve drag & drop interface bouw je in zeer korte tijd een volledig interactief dashboard op. De eindgebruiker maakt hierbij gebruik van een bibliotheek die beheerd kan worden door IT, zodat de veiligheid, accuraatheid en consistentie van de data gewaarborgd blijft.


Download nu gratis Qlik Sense Desktop
 

De voordelen van Qlik Sense

Qlik Sense heeft een aantal voordelen en extra functionaliteiten. Klik op de voordelen voor meer informatie.

1. Bouw eenvoudig dashboards met drag & drop

Het bouwen van interactieve dashboards was nog nooit zo eenvoudig. Door middel van een ingebouwde bibliotheek van dimensies en metrics bouw je razendsnel een dashboard op door simpelweg te slepen en los te laten. Je kiest zelf hoe groot de objecten moeten zijn en waar je ze geplaatst wil hebben.

2. Ultieme flexibiliteit door Smart Search

Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Geen probleem. Begin met zoeken op dezelfde manier als je doet bij Google. Smart search van Qlik Sense laat relaties zien waar je zelf niet eens van wist dat ze bestonden.

3. Verschillende databronnen, één toepassing

Qlik Sense verbindt verschillende databronnen, inclusief real time datastromen. Zo kun je uitgebreid inzichten verkrijgen zonder dat dit invloed heeft op de snelheid.

4. Storytelling, zet data om in krachtige verhalen

De bevindingen en ontdekkingen die je doet wil je natuurlijk delen met je collega’s. Je wilt uitleggen waarom je bent gekomen tot een bepaald inzicht. Qlik Sense biedt de mogelijkheid data te veranderen in verhalen (storytelling). Zo vertel je het verhaal op een overtuigende en visuele manier.

5. Veilig databeheer ondersteunt self service functionaliteit

Governed data in Qlik Sense. IT afdelingen kunnen erop vertrouwen dat gewerkt wordt met correcte, consistente en veilige data. Er wordt voorkomen dat er meerdere waarheden ontstaan in de organisatie, zoals dat wel vaak het geval is met Excel.

6. Uitstekende responsive weergave op elk apparaat

Het design past zich automatisch aan de schermgrootte van het apparaat aan waarmee je werkt. Dus begin met analyseren op je desktop en maak de analyse af op een vergadering met je collega’s op de iPad of onderweg.

 

Prijzen

Een overzicht van de Qlik Sense prijzen. Voor een overzicht van alle Qlik producten en prijzen bekijk je het volledige prijsoverzicht.

Qlik Sense Unit Prijs*
Qlik Sense Desktop Client Gratis
Qlik Sense Server Server Gratis
Qlik Sense Token 1 token Op aanvraag

* Exclusief jaarlijkse upgrade & support van 20%. Bekijk hier de uitgebreide toelichting van het Qlik Sense licentiemodel, servers en users.

Download nu gratis Qlik Sense Desktop

 

Product demo

In deze korte demo zie je hoe snel je een dashboard bouwt met Qlik Sense.

Download Qlik Business Intelligence software

Download kosteloos Qlik Sense Desktop en/of QlikView Personal Edition. Vul onderstaand je gegevens in en je ontvangt een email van ons met de download links.